De bouwstenen

Leadership

Geen doen, maar zijn! Leiderschap verandert van een individuele in een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Een leider handelt vanuit zijn waarden en in het algemeen belang. Leiderschap begint bij jezelf.

Involvement

Een organisatie met veel energie ontstaat wanneer mensen zich inzetten, hard werken, alert zijn, fouten voorkomen en kansen niet voorbij laten gaan. Dit vereist mensen die echt betrokken zijn bij de organisatie.

Focus

Focus van de individuele mensen in de organisatie op de juiste doelstellingen die daarbij gestructureerd samenwerken leidt ertoe dat de organisatie als geheel richting krijgt, zich bezig houdt met de juiste dingen en zicht niet laat afleiden door allerlei zaken die niet passen in de strategie. Doelstellingen zijn de juiste vertaling van de waarden die de organisatie voor haar belanghebbenden creƫert.

Trust

Vertrouwen is cruciaal voor de organisatie en vindt zijn basis in de consistentie en waarachtigheid waarmee de leider zijn rol invult. Onvoldoende vertrouwen geeft geen betrokkenheid en ook ontstaat er geen focus.

LIFT