STEMDA HELPT
SLIMMER ONDERNEMEN

Leer meer over Stemda, en de mannen achter het verhaal

OVER STEMDA

In 2003 heeft Eric Drossaert Stemda Consultancy opgericht. De drang hiertoe lag in de zakelijke wereld waarin Eric leefde en de overtuiging dat het echt anders kan. Eric: “Zakelijk ben ik opgegroeid in een wereld waar het vooral ging om de korte termijn, grote auto’s, dure maatpakken en geld, geld en nog eens geld. Toen ik een Saab 9.3 kocht kreeg ik de opmerking waarom ik geen BMW 5-series had gekozen, om te laten zien hoe succesvol ik was. Een wereld dus van uiterlijk vertoon waarin status gelijk staat aan succes. Haalde je je target dan deed het bedrijf er nog een schepje bovenop. De baas ging sowieso op kosten van de zaak naar Roland Garros. Ging het even wat minder, dan werd direct gesneden in alles wat met de ontwikkeling van medewerkers te maken had, zoals opleidingen. Mijn ergernis groeide, mijn energie vloeide weg, het was hoog tijd voor verandering.”

Eind 2019 is Patrick Tullemans aangesloten waarmee we onze complementaire krachten hebben gebundeld om zo ondernemers nog beter en succesvoller te kunnen ondersteunen.

Stemda leeft in een “group of companies” waardoor we, in samenwerking met andere succesvolle bedrijven, een totaal pakket aan diensten producten kan ontsluiten voor haar klanten.

3-icons.png

ERIC DROSSAERT

Dichtstbijzijnde buitenstaander

Meer dan 35 jaar werkervaring bij MKB+ bedrijven. Hierbij heb ik diverse managementfuncties bekleed waarvan ruim 20 jaar op directieniveau. De laatste 10 jaar begeleid ik ondernemers en directieteams op weg naar hun succes. Hierbij ben ik makerlaar tussen mensen, kennis en kunde die altijd op zoek is naar manieren om mijn klanten te laten groeien.

Pragmatisch, doelgericht, flexibel, stressbestendig en een goed gevoel voor politieke verhoudingen zijn kenmerkend voor mij. Daarnaast ben ik in staat mijn omgeving op de juiste wijze te interpreteren en te inspireren. Door ideeën, mensen en organisaties bij elkaar te brengen weet ik steeds duurzame win-win situaties te creëren.

Vanuit diverse directierollen heb ik steeds geopereerd in commerciële organisaties. Bouwen aan succesvolle ondernemingen kan alleen door zelf volop in de markt te staan.

PATRICK TULLEMANS

Winstadviseur

Ervaren adviseur en zelfstandig ondernemer met brede kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en financieel management.

Mijn persoonlijke missie is “het beste van mezelf meegeven aan anderen en hen inspireren om hun potentieel te benutten om resultaten te boeken”. Ik sta voor integriteit, betrouwbaarheid en daadkracht. Inspiratie haal ik uit kennisdeling,  vooruitgang en concrete resultaten boeken in nauwe samenwerking met ondernemers en hun teams.

Als controller, consultant en project manager heb ik ruim 30 jaar werkervaring in het optimaliseren en automatiseren van planningsprocessen in MKB+ organisaties. Brede kennis van planningsmethoden en - IT tools. Bereikte resultaten: meer afstemming tussen functies in het bedrijf, doorvertaling van missie, strategie, KPI’s en uitvoering, vereenvoudiging van werkwijzen.  Meer kwaliteit en diepgang in de dialoog over de voortgang van business plannen.

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met blogs, boeken, gastcolleges en masterclasses maar ook in maatschappelijke nevenfuncties: vanaf 2010 als bestuurder van een poppodium en sinds 2019 als vennoot van een bruine kroeg in Weert.
STEMDA CONSULTANCY
Home
Diensten
Over Stemda
Voor wie
Kennis delen
Contact