BNI Weerterland

BNI Weerterland

24 juni 2024.

Netwerken zit in ons bloed. Natuurlijk is dat zo als één van onze kernwaarde “Verbinden” is. Zo zijn Patrick en Eric al jaren nauw betrokken bij Business Network International (BNI). Dit is een wereldwijde netwerkorganisatie bestaande uit groepen waarin ondernemers elkaar ondersteunen met het ontwikkelen van hun bedrijven. Patrick leidt momenteel de groep in Urmond en Eric de groep in Roermond. Daarnaast ondersteunt Eric als Director Consultant onze groep in Kerkrade. En is hij een nieuwe groep aan het ontwikkelen in Weert/ Nederweert: BNI Weerterland. De thuishaven van deze groep wordt Hotel Rosveld in Nederweert, direct aan de A2.

Eén van onze regiodirecteuren en nationaal trainer van BNI Nederland & Vlaanderen, Katrina Hatgers, beschrijft hieronder enkele belangrijke voordelen van BNI als netwerkorganisatie die al 39 jaar bestaat met 324.000 leden wereldwijd.

1. Uitgebreid Netwerk en Bereik
Globaal Bereik: Met leden wereldwijd kunnen de netwerkmogelijkheden enorm zijn, waardoor leden toegang hebben tot een veel bredere pool van contacten, kennis en bronnen. Via BNI Connect kunnen leden elkaar vinden en zakendoen met elkaar.

2. Ervaring en Betrouwbaarheid
Track Record: Een organisatie die al 39 jaar bestaat, heeft bewezen veerkrachtig en betrouwbaar te zijn.

3. Resources en Ondersteuning
Opleidingen en Trainingen: Grotere organisaties hebben vaak de middelen om uitgebreide trainingen, workshops en educatieve programma's aan te bieden. BNI biedt toegang tot honderden trainingen via BNI Business Builder.

4. Mentorschap: Met een groot aantal ervaren leden is er vaak een formeel of informeel mentorschapsprogramma beschikbaar, wat zeer waardevol kan zijn voor professionele ontwikkeling. BNI werkt met het Mentorpaspoort voor nieuwe leden; een onboarding programma van 90 dagen.

5. Evenementen en Conferenties
Internationale Evenementen: Grote netwerkorganisaties organiseren vaak internationale conferenties en bijeenkomsten, wat leden de kans biedt om wereldwijd te netwerken en op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. In november is de BNI Global Convention in Hawaï en op 16 mei 2025 is de Nationale Conferentie Nederland en Vlaanderen in Eindhoven.

6. Online Platformen en Technologie
Digitale Netwerken: Met de schaal en middelen kunnen grote netwerkorganisaties geavanceerde online platformen en apps ontwikkelen voor netwerken, samenwerking en kennisdeling. Denk aan BNI+, BNI Insights, BNI Engage, BNI Connect, BNI Business Builder.

7.Innovatieve Tools: Toegang tot tools en technologieën die samenwerking en communicatie vergemakkelijken, ongeacht de geografische locatie van de leden. Denk aan internationale Powerteams bestaande uit leden van verschillende groepen uit de hele wereld.

8. Maatschappelijke Impact
Filantropie en Sociale Verantwoordelijkheid: Grotere organisaties kunnen aanzienlijke middelen inzetten voor maatschappelijke doelen en hebben vaak goed gestructureerde programma's voor maatschappelijke betrokkenheid en filantropie. Zie: www.bnifoundation.com

Kom je een keer kennis maken? We nodigen je graag uit!

IK WIL GRAAG KENNISMAKEN

Lees onze blog

5 tips voor een succesvol 2e halfjaar in 2024
3 juni 2024

Bijna zes maanden zijn voorbij, dus het is tijd om even stil te staan, terug te kijken en vooruit te plannen. Hoe sta jij ervoor met jouw doelen? Heb je de groei en winstgevendheid bereikt die je voor ogen had? Welke obstakels ben je tegengekomen en hoe heb je die overwonnen? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen om jouw bedrijf op koers te houden en klaar te maken voor een succesvol tweede halfjaar.

LEES MEER