OP ZOEK NAAR MEER RUST EN RENDEMENT?

Op zoek naar meer rust en rendement?

19 februari 2024.

STEMDA ondersteunt gevestigde MKB ondernemers met het runnen van een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Hoe weet je of je bedrijf financieel gezond is? Jouw bedrijf is financieel gezond wanneer:
  • Je bedrijf structureel winstgevend is, én
  • Je bedrijf op korte en lange termijn voldoet aan zijn financiële verplichtingen


Verbeter de winstgevendheid van je bedrijf 


STEMDA is gecertificeerd MKS adviseur. MKS staat voor Management Kompas Systeem, een beproefde aanpak voor resultaatverbetering van MKB bedrijven.

Met behulp van de krachtige MKS.Tools software rekenen we eenvoudig verschillende bedrijfskundige scenario’s doorrekenen. Hiermee laten we ondernemers zien hoe ze toekomstige winstgevendheid kunnen verbeteren door gericht aan bepaalde knoppen te draaien.

Dit doen we aan de hand van “6 Kritische Resultaat Bepalers”. De ondernemer kan deze 6 variabelen iedere dag bewust beïnvloeden en deze zijn verantwoordelijk voor zo’n 80% van het resultaat.

Door met een ondernemer aan deze ‘knoppen te draaien’ maken we niet alleen het winst- en groeipotentieel van een onderneming inzichtelijk, maar leggen we ook eenvoudig financiële inzichten en bedreigingen bloot.

De 6 Kritische Resultaat Bepalers zijn:

1. Productiviteit
2. Verkoopprijs
3. Inkoopprijs
4. Bezetting
5. Kosten
6. Efficiency

Met deze 6 variabelen lichten we met de ondernemer zijn/haar bedrijf door en maken we een (toekomstbestendig) jaarplan. We schatten het winstpotentieel en stellen vervolgens samen met de ondernemer een plan op om dit winstpotentieel te realiseren.

Met de krachtige MKS Tools software kunnen we strategische keuzes doorrekenen. Als ondernemer krijg je weloverwogen keuzemogelijkheden met een financiële onderbouwing. Dit biedt jou méér grip, focus én mentale rust over de financiële toekomst van je bedrijf.

Hoe waardevol is dát voor jou als ondernemer. Zeker in onzekere tijden!

STEMDA is de partner voor jou. We ondersteunen gevestigde MKB ondernemers met het runnen van een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Dit doen we aan de hand van een groeitraject.

WINSTGEVEND ONDERNEMEN